KAMADO
Vi må mange århundrer tilbake i tid når det gjelder ideen bak Big Green Egg. For omkring 3000 år siden lagde man allerede mat på vedfyrte leireovner i Øst-Asia.
Disse forfedrene til Big Green Egg ble oppdaget der, og omfavnet og tatt med av japanerne, som kjærlig kalte de runde ovnene «kamado» (ovn eller peis).
SUVENIR
I forrige århundre smakte amerikanske soldater som var utplasserte i Japan hvor smaksrike og saftige rettene som ble tilberedt av japanerne var.
Da de reiste hjem tok mange av dem med seg en kamado som suvenir. Slik kunne de også dele nytelsene med hjemmefronten!
ATLANTA
I 1974 åpnet Big Green Egg dørene i Atlanta, Georgia i USA. Bedriften, som ble grunnlagt av Ed Fisher, gjorde det mulig for hele den amerikanske befolkningen å skaffe seg en kamado.
Big Green Egg begynte med å importere japanske og kinesiske kamadoer, men etter en stund besluttet man å oppdatere den eldgamle modellen i henhold til dagens kunnskaper, produksjonsteknikker og innovative materialer.
De kaller oss foodies, «food freaks» eller til og med kulinariske hedonister. Men uansett hva du kaller oss, vi er og blir oss selv. Vi får det meste ut av livet og gjør nytelse til vår misjon. Og fordi det er en god grunn til at vi har fått utdelt sanser bruker vi dem 100 %.
THE EVERGREEN
Uten drivkraft kommer man ingensteds. Vår drivkraft er å inspirere så mange mennesker som mulig og la dem nyte de rene og ærlige smakene som naturen har å by på. La et flott stykke kjøtt, fisk eller grønnsaker langsomt stekes på EGGET, og la deg overraske av den uovertrufne, karakteristiske duften og smaken. Dette er livskvalitet.
FRA KAMADO TIL EGG
Ta den gamle japanske kamado-tradisjonen og bland den med NASAs forutstrebende keramiske teknologi. Da får du det perfekte moderne verktøyet for utendørs matlaging: Big Green Egg. Bruk det til å koke, bake, grille, stue eller røyke og de mest forfinede og uovertrufne smakene kommer frem. Hvordan det har fått navnet sitt? Have a guess.
NYTE SAMMEN…
Å spise er følelser. Derfor lager du favorittoppskriftene dine eller så skaper du en ny rett på EGGET ditt. Tenk på det aller beste du noen gang har smakt. Omgi deg med familie, venner, alle som du er glade i. Slik skapes de uforglemmelige øyeblikkene. Og det er det Big Green Egg står for.
… HELE ÅRET RUNDT!
Uansett om det er iskaldt eller glovarmt: Du kan EGGE året rundt. Så kom igjen med den møre biffen, den herlige fisken i saltskorpe, de rørestekte skalldyrene, den tøffe gryteretten, det nybakte brødet, pizzaene med sprø bunn eller den desserten som gir deg vann i munnen. Har du lyst på en kjøttfri dag? Du kan også trylle frem fylte paprikaer, suppe av grillede rødbeter og bruschetta caprese på EGGET ditt.
LUKK OPP EN VERDEN FULL AV KULINARISKE MULIGHETER!
Med et Big Green Egg åpnes det en hel ny verden for deg. Du flytter de kulinariske grensene dine lettere enn du trodde og overrasker deg selv og gjestene dine. Og psst: Big Green Egg gir deg gjerne en hjelpende hånd. La kreativiteten strømme fritt og enjoy!